Моли́тва ко Пресвяте́й Богоро́дице пред Ея́ ико́ной, имену́емой «Озеря́нская».

О Преблагослове́нная Влады́чице на́ша Богоро́дице! К Тебе́, обре́тшей благода́ть пред Бо́гом, во е́же роди́ти ми́ру Спа́са ду́ш на́ших, с Ни́м же у Креста́ Его́ моли́твою за ми́р сраспина́вшаяся, и Ма́терию Све́та И́м пронарече́нная, припа́дающе, мо́лимся.

При́зри, Всеми́лостивая, на на́с, Предве́чным Сове́том Пресвяты́я Тро́ицы, к благода́тному насле́дию жи́зни ве́чныя созда́нных, жа́лом же грехо́вным уя́звленных и сме́рти теле́сней и душе́вней пове́рженных су́щих, и я́коже святу́ю ико́ну Твою́ Озеря́нскую пречу́дне срасти́вши, все́м ве́рным исто́чник чуде́с от нея́ источи́ла еси́, си́це же и на́с, на Твою́, Богома́ти, ико́ну, благогове́йно взира́ющих, душе́вне и теле́сне исцели́, и немощно́е естество́ на́ше, сече́нием грехо́вным разсека́емое, па́ки с Бо́гом соедини́, и ча́дами Его́ Боже́ственныя любве́, си́лою и де́йствием Свята́го Ду́ха, на́с соде́лай. Сердца́ же на́ша, Всеми́лостивая, благода́тию Христо́вою раствори́, и во́лю на́шу ко исполне́нию за́поведей Бо́жиих спе́шну сотвори́, но́ги же на́ши на пу́ть ми́рен — И́стину Христо́ву напра́ви.

И си́це, о Всеблага́я, все́ естество́ на́ше любо́вию к Бо́гу воспламени́. Влады́чице Пресвята́я, я́коже в тя́жком наше́ствии иноплеме́нник в преде́лы на́ша свято́ю ико́ною Твое́ю Озеря́нскою Правосла́вныя лю́ди укрепля́ла еси́, та́ко и ны́не зна́мением Ли́ка сего́ Пресвята́го па́ству Ха́рьковскую и все́х ве́рных ча́д страны́ на́шея в единомы́слии ве́ры утверди́, и от тлетво́рных раско́лов и ересе́й злочести́вых и ины́х бе́д сохрани́, Оте́честву же на́шему незы́блемаго ми́ра от Бо́га испроси́, и от все́х вра́г, мы́слящих на́м зла́я, на́с изба́ви. Ве́рных же Твои́х, пред свято́ю ико́ною Твое́ю припа́дающих и в ско́рбех Тебе́ моля́щихся, проше́ния испо́лни, и вся́, я́же ко спасе́нию потре́бная, все́м на́м да́руй. Убо́гия же сле́зы и воздыха́ния на́ша благоприя́тны пред Бо́гом сотвори́ и проще́ние грехо́в на́ших испроси́.

И та́ко, Преблагослове́нная Ма́ти, воздви́гни на́с на благода́рственное Ти́ славосло́вие, и в по́двизе покая́ния на́с укрепля́ющи, неосужде́нных прича́стников Пречи́стаго Те́ла и Честны́я Кро́ве Го́спода на́шего Иису́са Христа́ по кончи́не жития́ на́шего бы́ти на́с ми́лостивно сподо́би. В ча́с же исхо́да на́шего моли́тву Ма́тернюю о на́с пред Бо́гом сотвори́, и бе́дныя ду́ши на́ша чрез мыта́рства лю́тыя, нача́ла и вла́сти тмы́, невозбра́нно в Ца́рствие Небе́сное, иде́же ми́р и ра́дость безконе́чная, приведи́, — во е́же в Це́ркви Небе́сней, Тобо́ю, Честне́йшею Херуви́м и Сла́внейшею без сравне́ния Серафи́м, укра́шенной, непреста́нно славосло́вити и воспева́ти сме́рти Победи́теля — А́гнца Бо́жия, взе́мшаго грехи́ ми́ра. Ему́ же, о Благода́тная, Тебе́ ра́ди, оса́нна и благодаре́ние, сла́ва, че́сть и поклоне́ние, со Безнача́льным Его́ Отце́м и со Пресвяты́м, Благи́м и Животворя́щим Ду́хом — Уте́шителем Святы́м, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.